Tuesday, July 23, 2013

respect

Pernah dengar tak quote " If u want to earn respect, do respect people first". Senang cerita orang utara cakap kalau hg nak orang hormat hg , hg kene hormat orang tu dulu.

For me, orang yang tak reti nak respect orang adalah orang yang bajet bagus , dia je yang betul and tak boleh accept cara orang lain  Golongan yang macam ni dorang tak reti nak tolerate. They ask us to respect them, yet they don't even care to respect us back. Kita bukan minta pun orang nak respect kita but pls  take care ur words ur action that tend to make people easily get annoyed and offended towards you.

we are adult now, pls my friend do respect your friend, pls mind your words. Don't take small matter as a big matter and don't put too much emotion only in simple situation.

Okay merapu sudah
salam ramadhan :)
muhasabah diri




2 comments :

Amiraa Affandi said...

Absolutely agree with you :)

Follow sini. Hit me back yaa :D

LITTLE NUUR said...

hee thanks :)