Sunday, February 5, 2012

Seminggu ber - practical :D


Hye readers!
macam ramai je orang nak baca blog picisan ni -.-''



Ok hari tu kan aku pergi practical kat SPCA. Tahu kan je lah kat situ banyak anjing. Aku hampir menitiskan air mata bila supervisor kat situ suruh aku buat medication untuk anjing . Memang aku fail nak buat benda tu. Aku tak tahu kenapa susah sangat aku nak buka mulut anjing anjing comel tu -.-'' serius frust. Macam mana ni kata nak jadi vet bagi ubat anjing pun tak lepas. Sebagai student vet mesti la aku frust.  :'((


Aku sebak juga bila call mak aku. 

"Ibu akak tak boleh buat benda ni! Akak tak boleh bagi anjing akan ubat tu :( "
Then ibu balas: Ini karier akak itu pesakit akak. Akak kena cuba. 
Then abah balas: Tunggu la 2 3 hari bila anjing2 tu dah biasa bau akak dorang tolerate la nanti

Hari ke dua kitaorang bagi mandi anjing (opss sori la aku cerita pasal anjing sebab kat situ memang banyak anjing)Aku memang suka gila mandi anjing. Sampai sue suggest kan suruh aku buka kedai grooming haiwan je :D

Hari ketiga dan seterusnya aku bertambah ok. Walau kadang kadang aku lari nyorok dalam kennel kucing. Bila tiba masa main dengan anjing aku pun lari masuk kennel kucing main dengan kucing. Tapi bila hari akhir baru aku sedar yang aku merugikan masa aku patutnya aku keluar dari kennel kucing tu main dengan anjing so confidence level aku boleh la meningkat. -.-'' So itu pengajarannya :D

menyorok di dalam kennel kucing bermain dengan meow meow tercinta
main boots saya sukanya dia

cak comel tak~

Ouh yang paling best sekali parents aku buat surprise masa last day aku kat tempat practical. Bila dorang datang melihat sendiri aku berpractical. Till here  ~ Bye!






3 comments :

Cik Kasut said...

sukanyer....

HeartlessCure said...

Oh.. dh prac ea.. Gud luck hen!

nikFaTin said...

waa..untung laa...diorg tngok kau practical.. :)