Tuesday, July 12, 2011

sombong??

Jam menunjukkan pukul 3.13pagi and ye aku masih tak tidur.

Tadi ada kawan lama call. Kononnya aku sombong? Agak la memang aku sombong itu memang aku akui. Even mak cik mak cik kat area rumah aku pun cakap aku muka sombong. So korang kene redha la ada kawan yang sesombong tahap dewa macam aku ni.

Aku tak la sombong mana pun.Tapi beberapa situasi yang mungkin menyebabkan korang mengatakan aku sombong.

SITUASI 1
Aku jarang top up enfon and ni dah kira 3 bulan aku tak topup rm10 kat enfon aku.Paling koman pun share RM1 dengan ibu aku tu pun sebab nak keluar dengan tyra senang sikit nak kol if nak dijemput ke apa. So bila korang hantar SMS memang la aku tak balas sebab aku memang tak de kedit. Kadang kadang aku balas kat wall fb je sebab kat wall fb free..Tapi aku still balas kan -.-''

SITUASI 2
Kadang kadang korang tegur kat fb. Kat chatbox. Tapi masalahnya kalau aku on9 fb  guna enfon dia mengong sikit. Korang nampak aku on9 and tegur aku "Hye" masalahnya aku tak dapat pun teguran korang tu. Bila on9 guna lappy baru perasan dalam inbox ada teguran tuh -.-'' sorry

SITUASI 3
Korang kol tetiba tercancel. Macam aku yang cancel kan. Padahal maybe time tu tisha or akak tisha tengah main game.Tertekan button cancel tanpa di sedari.Then bila dah abis main game baru perasan ada missedcall.

SITUASI 4
Korang (rujukan kepada lelaki saja) ajak aku keluar.Aku faham bukan keluar berdua. Kiranya keluar satu group. Tapi istimewa nya aku ni if nak keluar aku report semua dulu kat parents aku .Kalau ibu abah tak bagi memang aku takkan keluar la.  KECUALI if kat tempat tu ada parents aku sekali so itu takpe :) (sebab aku pernah ada pengalaman menipu parents aku sekali masa keluar dengan kawan and result aku drop gile gilerr lepas tu ..bila aku cakap kat ibu rupanya ibu kecik hati sebab aku tipu dia masa nak keluar  hari tu nasib baik time spm ok) sekarang ni serius aku tak berani nak menipu :D

SITUASI 5
Ni jiwang sikit. Kadang kadang aku menjauhkan diri bukan sebab aku tak mau kawan dengan ko Tapi aku rasa itu langkah yang terbaik untuk mengelakkan ko terasa dengan aku.Aku pun tak tahu kenapa kalau orang kol aku je mesti nak drop drop aku/kire nak nganjing aku/nak ajak debat la. Masalahnya kalau aku dah start cakap aku tak pikir dah ko terasa ke tak.Tahu je la mulut aku ni celuparnya boleh tahan kan So daripada aku terasa dengan kau.Kau terasa dengan aku baik aku tak angkat phone call tu. #Ini memang aku sombong hehe



Hah yang ni memang muka sombong sebab dia dapat spongebob ntah ikut perangai siapa lah --.--


p/s: post emosi yang panjang dan rasa macam aku bajet hot maaf ya :p

#anda pengguna hotlink

5 comments :

amy syifa said...

akak pon slalu kena cop sombong!! walau hakikatnya akak sgt peramah! hehe..apa blh buat..agaknya gadis2 keluaran sri intan mmg ada muka sombong tahap dewa kot...heee...=)

LITTLE NUUR said...

haha ntah la sapa la yg ajar senior sy yg ajar kot hahahah

tp bg fatin perempuan kene la sombong sikit

nanti kalau ramah sgt melayan semua org haish tak manis pulak hehehe

amy syifa said...

mungkinkah senior ini yg mengajar junior2nya menjadi sombong? mungkinkah? hah itu kita xtau..hehe

ascil.punye.lah said...

kau tk sombong lah cik atin.

pada aku,sombong tu ialah orang yang bila kita senyum kat dia,dia pulak buat muka kerek kat kite.lempang kang,terabur gigi!

p/s :baru alami tadi.

LITTLE NUUR said...

sis syifa:
siapakah yg sombong dulu JOM KITA TERJAH hehehe


Ascil:
ye cik ascil golongan sebegitu memang wajar di lempang kalau boleh biar lebam tu sampai 7 keturunan baru hilang

nanti boleh bg pengajaran kat cucu cicit dia

atok/nenek kene lempang mcm ni ha sebab atok/nenek dulu ni sombong Hahaha