Tuesday, July 19, 2011

Kalau aku main guitar...

Hye!

Sebenarnya aku baru je habis menelaah video video kat youtube. Aku sempat la jugak tengok video ainan tasneem nyanyi lagu Cinta Muka Buku.. err ala single terbaru najwalatif tu.Pendapat aku pasal video tu?  Ok la kalau nak banding aku yang nyanyi lagu tu memang pitching baling ke laut la hee.Kadang kadang rasa macam jeles la pulak tengok orang main gitar. Bukan aku tak pernah nak belajar even adik beradik aku sporting je nak ajar aku tapi aku yang fed up awal. *sigh* -.-''
 

"Akak tangan akak tu ce pegang chord tu betul betul buruk taw bunyi yang kuar"

Sambil membetulkan tangan aku

"Nape tangan ko kecik sangat ha nak pegang chord F pun tak lepas"

"Arghh tak nak la main sakit jari tahu tak. Naik kematu kulit jari aku" sambil letak gitar  tu 

"Nah ambil guitar ni pulak. Tali dia lembut sikit.."


Itulah babak sebabak masa aku try nak belajar gitar tu. Tapi yang aku tahu aku boleh main chorus untuk lagu My happy ending je setelah seminggu belajar. Lagu yuna dan sebenarnya intro tu pun nada kemada petik kemana then aku stop buat benda alah tu ternyata aku memang tak di lahirkan untuk menjadi seorang ahli muzik -.-''






Kami berENAM . No 1 dan No 3 tak menunjukkan tanda tanda nak bermain gitar. Tapi no2,4,5 dan 6 saje yang berminat. -.-'' Mungkin ini bukan bidang aku -.-'' Bakat memang tak boleh di paksa tapi boleh di asah.



Ok chow sudah maghrib



6 comments :

aDieLa said...

untungler ader abg2 yg bleyh ajar~
hahahha...aq blaja sindiri kat utube jek~
tu pun tanpa gitar~

mia asma mohd zuki said...

bestnya pandai maen gitar ! asma tingin nk maen tp mak tak kasi T.T

Munna said...

hye littlenuur, 1st time datang sini =)

teringin gak nak main gitar..pnh tgk x video gadis indon main gtr,...best gila...tgk kt website ohbulan...try la cari

folo sini ye laling =)

LITTLE NUUR said...

@adiela:
haha blajat gitar tanpa gitar cene tu?HAHA

@MIA ASMA MOHD ZUKI
la awat mak tak bagi??
takpa2 dgr ckp ma na

@Munna:
thanx sudi dtg sini
i dah follow u balik ;p
nnti nak cari lah video tu :)

aDieLa said...

hahahahhaha...macam wani penah wat kat enfone ka..macam tuh r aku blaja...hebat x??

LITTLE NUUR said...

hebat nyer!! bleh ganti man kidal heeee