Wednesday, June 29, 2011

Kisah ular (cerita benar) HAHA

Hye!

Hari ini aku sembang dengan abah sambil tengok gambar gambar dalam camera kerja dia. Terjumpa pulak gambar masa operasi menangkap ular. Ok bagi yang tak tahu jangan ingat tugas bomba padam kebakaran je. Haish ular masuk rumah pun call bomba. Tenggiling masuk rumah pun call bomba. Kucing atas pokok pun call bomba.

Ini kisah ular

Ular ni masuk reban ayam.Time masuk reban ayam dia masih slim. So boleh la menyelinap masuk. Di sebabkan terlalu tamak tak pun terlalu lapar. Ular ni telah melahap 2 ekor ayam sekali. Pehh!! Apabila kekenyangan  ular ni pun nak melarikan diri la. Hehe tanpa di sedari badan yang slim masa masuk reban tadi dah bertukar menjadi boroi lalalala. Tak muat dek non I nak keluar.


Photobucket
nampak tak bulu bulu ayam berterabur. Mangsa sang ular

Lalu sang ular pun mengambil keputusan untuk tidur sebentar. Haha bangun bangun tidur terkejut sang ular mak ai ramai nye datang usha aku. Nak kata aku buat show dah lama aku pencen. Bermonolog sang ular sendirian -.-'' *perenggan ni rekaan semata mata hehehe*

Photobucket
kan dah Kantoi

Photobucket


Moral of the story: *tu la makan tak ukur badan* hehe

2 comments :

ieLa yaaCoB said...

2 la..ari 2 abah ak ckp..kucing nek bumbng pon diowg nk pnggil..haha..sian bombe.mcm2 kene buat..hehe

LITTLE NUUR said...

tu la tggungjawab :D
proud of them yea!!