Saturday, March 19, 2011

aku cuma tak nak jadi anak derhaka -.-''

ok ini bukan kes main main. Ce korang bayangkan kalau parents ko sanggup drive dari rumah pagi pagi lagi sampai hostel korang dan pelawa korang balik. Sanggup tak korang tolak pelawaan macam tu. Mesti tak kan. Especially untuk korang yang memang anak yang baik.Mesti tak sanggup kan nak menolak pelawaan tu. Cian kat parents korang datang nak bawak anak balik tetiba si anak tak nak balik pulak.

cerita pagi tadi


abah kol 8.30 pagi


abah:hah tak bangun lagi!
si anak:ea dah bangun dah tapi tidur balik je -.-''
abah:abah kat depan hostel kamu ni jom brekfes
si anak:hah ok tunggu2


di cafe


si anak: ibu bawak tak tudung yang akak pesan tu
si ibu: lah abah cakap tadi nak datang amik akak balik tu yang ibu tak bawak tu
si anak: hah siapa cakap nak balik
abah: hmm jum balik jum ala esok abah hantar la
si anak: ala kerja banyak la hmm tak pe la tunggu jap akak nak pergi ambil bakul baju kotor.

(memang dasar pemalas si anak nak balik angkut terus bakul baju kotor kalau orang lain nak balik packing baju sehari semalam si anak ni balik angkut je bakul terus letak dalam kereta)




kesimpulannya: aku tak nak jadi anak derhaka hihi :) kerje bertimbun ku gagahkan diri pulang ke rumah :))

No comments :