Thursday, November 18, 2010

teka teki tisha :)

pagi tadi semua orang busy
busy tolong ibu kat kedai
sebab pembantu ibu cuti
so anak-anak ibu la yang kene turun padang

tisha pun turun sekali
tapi busy sekali menanyakan teka-teki nya
kat kiteorang

"along ni nak tanya binatang apakah yang berkaki 3?

pastu tanya orang tu plak

"akak-akak kereta apakah yang tinggi"

then pegi kat orang lain
"tanye soalan lain"
(--")

hmm memang sgt busy body ini amoi

bila dah reda sikit orang
kiteorang gather satu family makan

now my turn nak tanya teka-teki kat tisha

"tisha-tisha dalam banyak banyak manusia
manusia apakah mempunyai gigi dua batang lebih"

lepas tu tisha senyum-senyum

ha nak tahu jawapan dia

tarrraaaa

  


ini manusia nye
hikhik manusia bergigi dua terlebih
sape?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tisha la..hehehe


bila semua orang cerita pasal gigi terlebih dia
mesti dia cakap

biarla gigi banyak nanti senang nak gigit orang
eleh :)


ibu sangat risau mengenai gigi tisha
sebab gigi susu dia tak menunjukkan 
tanda-tanda nak goyang
nak bawak pergi jumpa dentist pun kesian kat dia.... :) 


ok la.. aku nak bagi lappy kat
manusia bergigi terlebih dua ni.. 
duk menyempit je ni ha tepi aku..
mengeja bende-bende yang aku tengah tulis kat post ni..

sambil cakap
"akak plis plis give me ladtop" 
sambil buat mata bulat konon nye comel la tu.. eleh
ok la kali ni aku beralah sedikit
sebab aku pun nak pegi makan..

hehe
bubye :)

4 comments :

cik enon lalalaa said...

haha..isya sgt comel..
potpetpotpet x stop2..
die byk akal kan..
ade je jwpn die..

dyenuurfa ,18 said...

err tgk angah r mcm mane :)
kalau angah tu pandai menjawab
dia lagi la 100kali pandai :))

cik enon lalalaa said...

hahaaha..comel..
isya nie byk menurun sifat2 angah la krenye?

dyenuurfa ,18 said...

err rasenye perangai dia ni merangkumi sume character abg2 dgn akak dia..

tp kalau yg baik2 tu..
itu menurun sifat akak dye..
hahahaha :)