Saturday, September 25, 2010

hmmmm... *mengeluh*

lagi beberapa minggu lagi nak exam
sumpah cuak
tadi de kelas preparation tuk exam for subjek bio
dari 8 pagi smpi 5 ptg
tapi pukul 4.30 ptg aku da cabut balik
sori la abah dah tunggu kat tempat parking 
em nak balik umah.

"yoi..aku balik lagi :[
huhu..."

sebenarnya aku da berazam tak nak balik minggu ni
tapi..nak wat cene
aku kena beli carpet tuk bilik aku
sbb next week de pertandingan KECERIAAN
so kena la balik..hukhuk
memandangkan exam nak dekat...
sepatutnya setiap orang bertungkus lumus
melipat gandakan usaha & ibadat dan semuanya...
tapi aku

aku telah melipat gandakan kuatiti jam tido aku
ouh sungguh tak tipu..
ni muka tak cukup tido dulu2 lar
stay up pun jarang..

"tuih tuih...marilah wahai semangatku...

ku seru serata alam kmpk

dimanakah semangat study kupergi

kembalilah engkau "

 (syirik...ishishish)

emmm
aku ngadu kat yana
dulu2 slalu study dengan dia..
dia rajin jadi saya pun rajin..
sekarang yana da x study sama2 da...
:'(

nasihat yana
yana cakap
"come on nuur you can do it"

insyallah yana :) i'll do my best
err..yana nuur da beli stok nescafe hehehe
hmm...

 then

(pada suatu hari yg lalu)
ntah cene aku boleh tercerita psl
kehilangan semangat study aku kat yoi
adat la tu aku kan jenis talkactive..
sumenye nk cite kat orang...
biarla...my saliva..korang tak nak dengar
sila tutup telinga..


selepas mendengar aku cite
yoi cakap dia nampak
aku mcm still lost lagi...
and tak jumpa rentak study aku..
then kena kasi letak catalyst skit


hmm
maybe kot btul yang dia cakap....  :)

btw thanx la kt motivator x bergaji aku tuh..
at least termotivate gak ak masa tu

(0.o')
lepas ni maybe da
start busy
dgn
 MUET  preparation
bab speaking yang aku paling lemah huhu :(



last sem exam..
(ini  jadual peperiksaan)


em...
de masa lagi ke tak ni..
ade2..be optimis..



ok la
till here..
aku kene berhenti sebelum post ini menjadi panjang lebar lagi..
aku nak g buka buku bio lar..
td mse disscussion aku sorang je tercengang2..
aku da terlalu lama berada dalam zon selesa
hmm..
ok!
sudah..
stop..
bubye
salam
:)


4 comments :

amy syifa said...

hye...
chayok2..jgn malas study yer!
sape malas dia busukk!
huhu..

bezt bace blog fatin...
nnt folo la blog akak plak tau..huhu

http://hujan-pasti-berhenti.blogspot.com

tp jgn sebut pasal blog ni di fb yer...huhu

dyenuurfa ,18 said...

hye!!

ye2 xmo jd bdk busuk :))

btw..
thanx..
fatin da follow da pun blog akak..

Anonymous said...

haha nuur. kelaka je. amacam nescafe abis blum? jgn minum byk2.. nanti ketagih. haha :)

dyenuurfa ,18 said...

ye2..
xminum byk
hr tu baru belajar pasal addict to caffein... :)